Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rogaliki francuskie z czekoladą

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2845

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rogaliki francuskie z czekoladą

Rogaliki francuskie z czekoladą

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie
  • mleczna czekolada 1 tabliczka
  • ubite jajko 1 sztuka

Jak zrobić Rogaliki francuskie z czekoladą?

Rozwiń ciasto i pokrój je w 8 kwadratów. Każdy kwadrat przekrój na 2 trójkąty. Czekoladę połam na małe kawałki i umieść na środku każdego trójkącika. Delikatnie zawiń ciasto (od dołu do czubka trójkąta). Sklej boki palcami i wygnij na wzór litery c. Umieść rogale w formie do pieczenia i posmaruj jajkiem. Piecz 15 min w temperaturze 220 stopni, aż będą puszyste i nabiorą złotego koloru. Najlepsze są jeszcze ciepłe, kiedy czekolada jest płynna. Do tego mleko lub pyszna kawa. To idealne szybkie śniadanko :)
Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki francuskie z czekoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne