Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na REGINETTE z orzeszkami pinii i rodzynkami

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1721

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

reginette to rodzaj makaronu

Zdjęcia

Składniki

125ml (1/2 szklanki) oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
4 łyżki orzeszków pinii (lub włoskich), posiekanych
4 łyżki rodzynek sułtańskich
125ml koncentratu pomidorowego wymieszanego z 125ml (1/2 szklanki) wody
8 filetów anchois
sól i czarny pieprz
500g reginette
2 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej

Jak zrobić REGINETTE z orzeszkami pinii i rodzynkami?

Postaw duży garnek z wodą na ogniu, posól i doprowadź do wrzenia. Rozgrzej oliwę na dużej, głębokiej patelni lub w rondlu. Podsmaż czosnek na średnim ogniu przez 1-2 minuty, aż nabierze złotawego koloru.

Wrzuć orzeszki pinii i rodzynki. Smaż, aż orzeszki lekko zbrązowieją. Dodaj koncentrat pomidorowy z wodą i anchois. Duś 5-8 minut, aż anchois się rozpadną. Dopraw pieprzem i solą, jeśli trzeba.

Podczas przyrządzania sosu ugotuj makaron al. dente. Odlej, zachowując 2 łyżki wody z gotowania. Włóż makaron do sosu, dolej wodę z gotowania, wymieszaj. Wyłóż do salaterki, posyp pietruszką i podawaj gorące.

Przygotowanie 15, gotowanie 20 minut
Komentarze

Do przepisu na: REGINETTE z orzeszkami pinii i rodzynkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne