Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pychotka

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 160443

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 29 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pychotka

Pychotka

Pychotka

Pychotka

Składniki

ciasto

masa

Jak zrobić Pychotka?

Margarynę połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, amoniakiem, żółtkami oraz śmietaną, wymieszać, zarobić ciasto i podzielić je na dwie części. Następnie każdą część rozwałkować i wyłożyć do dwóch foremek.

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Obydwa ciasta posmarować powidłami, a na nie wyłożyć ubitą pianę. Wierzch można posypać pokrojonymi orzechami. Ciasto piec ok. 30 minut, w temp. 200 C.

Odlać pół szklanki mleka, a resztę zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać obydwie mąki oraz pół szklanki mleka. Wszystko wymieszać, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń.
Margarynę utrzeć i, cały czas ucierając, dodawać, po łyżce ostudzony budyń. Tak przygotowanym kremem przełożyć przestudzone placki i dowolnie udekorować
Komentarze

Do przepisu na: Pychotka

puellae90#

puellae90

2012-04-09 14:02:39

wygląda kusząco

Marta1986#

Marta1986

2011-10-03 19:50:12

przepyszne ciasto

pioge7#

pioge7

2011-06-27 16:20:40

naprawdę pychotka

ilka_86#

ilka_86

2011-03-21 20:54:55

pysznie wygląda to Twoje ciasto:)

aakuku#

aakuku

2011-01-24 19:50:17

bardzo często robię z tego przepisy, polecam

ewasylwia#

ewasylwia

2011-01-24 17:19:44

ciasto wygląda pysznie

!hela#

!hela

2011-01-10 23:29:40

!ala
odnosnie twojej wypowiedzi radzilabym sie wczytac w tresc przepisu. Zapewniam cie i nawet gwarantuje ze z takich skladnikow jak mleko,żóltka, cukier i maka wyjdzie ci budyn.Przecwicz ten przepis a efekt bedzie zadziwiajacy(BUDYń).

!ala#

!ala

2011-01-09 14:39:10

w sładnikach nie ma budyniu a w przepisie jest to jest potrzebny czy nie???

AnnaKuchareczka#

AnnaKuchareczka

2011-01-05 22:37:27

Czy ten amoniak nie jest szkodliwy dla zdrowia???

minka30#

minka30

2010-12-27 23:42:27

Ciasto wygląda bardzo apetycznie :)

!daanon#

!daanon

2010-11-04 10:30:46

Ciasto nie ma w sobie cukru????i rozumiem, że piane ubija się z 9 jaj???

!jolmar#

!jolmar

2010-10-11 13:08:24

krem z margaryny to pychotka ..chyba byle co to dla Was pychotka.

beatkaa153#

beatkaa153

2010-10-04 13:20:30

Warte wypróbowania:)

!bea#

!bea

2010-09-28 20:00:30

amoniak? do ciasta? w jakim celu?

teressa444#

teressa444

2010-09-03 18:55:28

GOSIA- dlaczego "styropian" to jest "pychotka"

!GOSIA#

!GOSIA

2010-08-28 14:46:04

JA NATOMIAST BARDZO GORĄCO POLECAM CISTO "STYROPIAN".!
NAPRAWDĘ, SPRÓBUJCIE. ;)

!GOŚĆ#

!GOŚĆ

2010-08-19 13:24:48

Ja znam to ciasto pod nazwą 'WAWELSKIE'. Jest bardzo pyszne, polecam. Trzeba tylko uważać, aby ciasto nie było zbyt twarde, dlatego ja zagniatam trochę lużniejsze,

!Kropka #

!Kropka

2010-07-29 20:49:19

Bardzo apetycznie wygląda to ciasto na zdjęciu.Czas je wypróbować.

netha#

netha

2010-05-01 12:52:51

ciekawy przepis, szczególnie na ciasto, na pewno wypróbuję bo przejadły mi się już ciasta biszkoptowe :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne