Przepis na Pulpety na marchewce

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1186
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pulpety na marchewce?

Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Udusić na maśle do miękkości. Mięso wymieszać z jajkami, pieprzem, majerankiem, oraz posiekaną natką i szczypiorkiem, na końcu wsypać bułkę tartą i wyrobić na jednolitą masę. Z gotowej masy dłońmi formować niewielkie pulpety. W garnku zagotować wodę z vegetą wkładać do niej pulpety i gotować od czasu wypłynięcia jeszcze 5 minut. Ciepłe pulpety wyłożyć na ciepłą marchewkę.

Podobne przepisy

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Zraziki wieprzowe w sosie wegierskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Musztardowe udka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Rolada wieprzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kanapki z krakersów

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Mięsne

Pieczeń z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne