Przepis na Pstrąg w jabłkach i serze

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2493
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Pstrąg w jabłkach i serze?

Filety z pstrąga skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 20 minut. Cebulę posiekać, ze­szklić na 2 łyżkach masła. Dodać obrane, pokrojone jabłka, podlać winem i dusić 5 minut. Wymieszać z rozkruszonym serem, śmietaną i migdałami. Filety ułożyć skórą do dołu na natłuszczonej olejem blasze, przykryć je masą jabłkowo-serową i posypać wiórkami z pozostałego masła. Piec około 20 minut w temperatu­rze 180 stopni. Przed podaniem posypać natką.

Podobne przepisy

Sakiewka rybna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Roladki śledziowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Śledzie w dwóch sałatkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby

Karp w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby