Receptura została dodana w dniu: 10.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2287 osób!
Bon Appétit!
Kapustę wypłukać w letniej wodzie. Odcisnąć i przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować bez przykrycia do miękkości (a w razie potrzeby dodać wody). Grzyby wcześniej namoczone ugotować oddzielnie w małej ilości wody. Cebule pokroić i usmażyć na maśle na złoto. Z mąki i reszty masła bądź oliwy zrobić zasmażkę i rozprowadzić ją w wywarem grzybowym. Następnie wymieszać z kapustą, dodać usmażoną cebulę i dalej gotować. Można dodać do niej trochę soku śliwkowego lub kompotu śliwkowego. .
gdy potrawa będzie już miękka odstawić z ognia i gdy ostygnie dodać do niej ok 50 – 10 ml świeżego kwasu z kwaszonej kapusty – zawiera on żywe bakterie mlekowe. Kapustę podajemy z opiekankami z grochu lub z potrawami z ziemniaków.
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby