Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Polędwica z tuńczyka

Dodany przez

ondrasz ondrasz

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-05-13

Wyświetlenia: 5034

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • polędwica z tuńczyka 40 dag
  • olej orzechowy 8 łyżek
  • sos sojowy 2 łyżki
  • grubo mielony czarny pieprz 1 szczypta
  • chrzan wasabi 4 łyżki
  • ostra musztarda 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • marynowane płatki imbiru kilka szt.

Jak zrobić Polędwica z tuńczyka?

Pokrój tuńczyka na 4 porcje. Rozgrzej patelnię grillową. Porcje ryby obficie posmaruj olejem orzechowym, oprósz solą oraz pieprzem. Smaż do 20 sekund z każdej strony. Podawaj z sosem sojowym, musztardą, wasabi i marynowanym imbirem. Smacznego
Komentarze

Do przepisu na: Polędwica z tuńczyka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-15 16:40:10 - Dodany przez !Zuza - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

to najlepsza fasolka po bretońsku jaką robiłam i jadłam! dzięki!

2014-09-10 10:21:16 - Dodany przez !ilona - Dodany do przepisu Pieczarki w zalewie

super przepis i bardzo smaczny ;-0

2014-09-09 20:56:51 - Dodany przez !Gosia - Dodany do przepisu Ciasto kisielowe o smaku cytryny

A ile utrzeć margaryny?

2014-07-27 05:53:02 - Dodany przez !annagj2005@yahoo.ca - Dodany do przepisu Żołądki drobiowe duszone

dzieki za pszepis

2014-07-02 10:42:17 - Dodany przez !mafiozo - Dodany do przepisu Ciasto kokosowe

czy moga byc 4 jaja ?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne