Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Placuszki z kiszonej kapusty

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 763

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kapusta kiszona 1 kg
  • cebula 2 szt średnie
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kminek do smaku
  • olej do smażenia

ciasto

Jak zrobić Placuszki z kiszonej kapusty?

Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, odstawiamy do schłodzenia. Z jajek, wody, mleka, mąki i szczypty soli przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebule i ugotowaną, odciśniętą, lekko poszatkowaną kiszoną kapustę. Ciasto przyprawiamy na ostro pieprzem, solą i kminkiem. Dokładnie mieszamy i smażymy na oleju nieduże placuszki. Rumienimy z obu stron. Podajemy z sosem pomidorowym lub keczupem.
Komentarze

Do przepisu na: Placuszki z kiszonej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne