Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Piwna tempura

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3561

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mąka tortowa 1,5 szklanki
  • jasne piwo 1,5 szklanki
  • duże obrane krewetki 12 szt.
  • ziemniaki 2 szt.
  • sól 1,5 łyżeczki
  • czerwone papryki 2 szt.
  • szparagi 12 szt.
  • sos sojowy 4 łyżki
  • olej 0,5 szklanki

Jak zrobić Piwna tempura?

Mieszamy piwo z mąką i solą. Krewetki lekko nacinamy od wewnętrznej strony i delikatnie rozpłaszczamy dłonią na desce do krojenia. Obieramy ziemniaki i kroimy je w plasterki. Rozgrzewamy olej w rondlu, partiami wkładamy zanurzone w cieście piwnym krewetki, ziemniaki, paprykę oraz szparagi. Smażymy po 3 minuty na złoty kolor. Osączmy z tłuszczu na papierowym ręczniku i solimy. Podajemy z sosem sojowym
Komentarze

Do przepisu na: Piwna tempura

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne