Przepis na Pikantne udka kurczaka – ayam goreng

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
100 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1402
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis z kuchni wietnamskiej

Zdjęcia

Składniki

  • pałki z kurczaka 1/2 kg
  • mąka kukurydziana 1 szkl
  • sól 1/2 łyzeczki
  • kolendra mielona 2 łyżeczki
  • kmin rzymski 2 łyzeczki
  • olej 3 łyżki

Jak zrobić Pikantne udka kurczaka – ayam goreng?

Udka umyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1h. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Teflonową formę lub blaszkę lekko przetrzeć olejem. W misce wymieszać mąkę, kumin, pieprz, sól, kolendrę, chili.

Każdy kawałek mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance i ułożyć na blaszce do pieczenia. Skropić olejem i piec ok 30-40 minut w zależności od tego jak duże mamy kawałki mięsa czy to są same pałki czy udka. Gotowe powinny być złote i chrupiące.

Podobne przepisy

Rzymska pieczeń

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: edzia

Kategoria: Mięsne

Parówka z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Marynowana golonka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Duszone skrzydełka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z farszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne

Klopsiki w galarecie

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne