Przepis z kuchni wietnamskiej
Udka umyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1h. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Teflonową formę lub blaszkę lekko przetrzeć olejem. W misce wymieszać mąkę, kumin, pieprz, sól, kolendrę, chili.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance i ułożyć na blaszce do pieczenia. Skropić olejem i piec ok 30-40 minut w zależności od tego jak duże mamy kawałki mięsa czy to są same pałki czy udka. Gotowe powinny być złote i chrupiące.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Ile porcji: 8
Czas przyrządzenia: 1440 min.
Data dodania: 2022-09-16
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne