Przepis na Pierożki z ciasta fracuskiego z tuńczykiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1669
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

To nie są typowe pierogi tylko pierożki na przekąskę, kruche bo z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem z tuńczyka, które dowolnie można modyfikować. Takie małe co nie co na zabicie popołudniowego głoda albo imprezkę w plenerze

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pierożki z ciasta fracuskiego z tuńczykiem?

Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Zrobić nadzienie:
jajka pokroić w małą kostkę, cebulę (bez zielonej naci) zeszklić na oliwie, zieloną część drobno pokroić, tuńczyka dobrze odsączyć a kapary pokroić i wszystko to razem wymieszać ze sobą. Do masy dodać śmietanę i majonez, doprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić na duże kwadraty i na każdy położyć porcję nadzienia, złożyć na pół, zlepić brzegi pierożków a wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z odrobiną wody i piec 20 min. W piekarniku w 200st. Gotowe:)

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą toruńską

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Naleśnik z pieczarkami i rozmarynem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Pieczarkowe wariacje

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Tatar na szybko

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski

Tortilla z cukinią i makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przekąski

Ciasteczka z bułki

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski