Przepis na Pieczone warzywa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1512
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Pieczone warzywa?

Cebulę obrać i pociąć w ćwiartki. Czosnek podzielić na ząbki, lecz nie obierać. Warzywa oczyścić, umyć, osączyć, pociąć na kawałki około 3 centymetrowe. Oliwę połączyć z tymiankiem, solą, pieprzem, włożyć warzywa, dokładnie połączyć, by przyprawy oblepiły składniki. Przełożyć do formy, piec w temperaturze około 200 stopni, przez 45 minut. W czasie pieczenia, przemieszać dwa, trzy razy, by warzywa stały się chrupiące i rumiane.

Podobne przepisy

Szpinakowy farsz do rolady schabowej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Warzywa

Sos mięsny z papryką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Kapusta postna mojej babci najlepsza

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Warzywa

Placek z chińską mieszanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Bogata sałatka jarzynowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatkowe łabędzie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-24

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Sałatki