Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczone szparagi

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4217

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pieczone szparagi to najlepszy sposób na szparagi, jeśli chcemy, aby zachowały większość witamin, soli mineralnych, a przede wszystkim smaku.

Są jednocześnie miękkie i jędrne, przepyszne jako dodatek, albo jako główne danie, posypane tartym parmezanem to prawdziwe delicje!

Zdjęcia

<b>Pieczone szparagi</b> to najlepszy sposób na szparagi, jeśli chcemy, aby zachowały większość witamin, soli mineralnych, a przede wszystkim smaku. <br/><br/>Są jednocześnie miękkie i jędrne, przepyszne jako dodatek, albo jako główne danie, posypane tartym parmezanem to prawdziwe delicje!

Składniki

  • szparagi zielone 1 pęczek
  • oliwa 2 łyżki
  • sól 3 szczypty
  • pieprz 3 szczypty
  • ocet balsamiczny 1 łyżka

Jak zrobić Pieczone szparagi?

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Na blaszce wyłożonej folia aluminiową, lub papierem do pieczenia ułożyć szparagi jeden przy drugim.

Skropić oliwą, octem balsamicznym, posypać sola i pieprzem. Wymieszać palcami, aby szparagi dobrze oblepiły się przyprawami.

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 15 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczone szparagi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne