Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczone pomidory

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5659

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pieczone pomidory to fantastyczny dodatek do innych potraw jak sałatki, zapiekanki, czy pasty.

Ponieważ ułożone są skórka do dołu, wszystkie soki i aromaty zostają w warzywie, mimo pieczenia.

Do pieczenia można wybrać nawet te pomidory, które niekoniecznie są dobre w smaku, lub niedojrzałe, gdyż zapiekanie z czosnkiem doskonale wydobędzie smak nawet z tych 'nieurodziwych' okazów :).

Zdjęcia

<b>Pieczone pomidory</b> to fantastyczny dodatek do innych potraw jak sałatki, zapiekanki, czy pasty. <br/><br/>Ponieważ ułożone są skórka do dołu, wszystkie soki i aromaty zostają w warzywie, mimo pieczenia. <br/><br/>Do pieczenia można wybrać nawet te pomidory, które niekoniecznie są dobre w smaku, lub niedojrzałe, gdyż zapiekanie z czosnkiem doskonale wydobędzie smak nawet z tych \'nieurodziwych\' okazów :).

Składniki

Jak zrobić Pieczone pomidory?

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pomidorki umyć i osuszyć. Przekroić na pół i ułożyć skórka do dołu, na blaszce do zapiekania (lub w naczyniu żaroodpornym). Posiekać obrany czosnek. Skropić połówki pomidorów oliwą i posypać solą. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczone pomidory

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne