Pieczone pomidory to fantastyczny dodatek do innych potraw jak sałatki, zapiekanki, czy pasty.
Ponieważ ułożone są skórka do dołu, wszystkie soki i aromaty zostają w warzywie, mimo pieczenia.
Do pieczenia można wybrać nawet te pomidory, które niekoniecznie są dobre w smaku, lub niedojrzałe, gdyż zapiekanie z czosnkiem doskonale wydobędzie smak nawet z tych 'nieurodziwych’ okazów :).
Receptura została dodana w dniu: 22.03.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2591 osób!
Smacznego!
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pomidorki umyć i osuszyć. Przekroić na pół i ułożyć skórka do dołu, na blaszce do zapiekania (lub w naczyniu żaroodpornym). Posiekać obrany czosnek. Skropić połówki pomidorów oliwą i posypać solą. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie