Przepis na Pieczarkowa z pęczakiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1305
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z pęczakiem?

Marchewkę i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (seler naciowy pokroić w plasterki). Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Pęczak ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebulę i czosnek i zeszklić. Dodać pieczarki, krótko podsmażyć. Dodać marchewkę i seler. Wlać połowę porcji gorącej wody, przykryć, na małym ogniu gotować do miękkości warzyw. Dodać pęczak. Wlać resztę wody, zagotować. Wlać sos sojowy, przyprawić pieprzem, ponieważ sos sojowy jest słony zupy nie należy już solić. Przed podaniem posypać zupę posiekaną natka.

Podobne przepisy

Beszamel

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos paprykowy z dodatkami ;)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: Monia

Kategoria: Przetwory

Kaczka w sosie paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1500 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Salsa verde

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Sosy

Prosty sos do sałatek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Sosy

Śliwkowy, pikantny sos

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-10-01

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy