Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Pieczarki w occie

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 12933

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pieczarki w occie

Pieczarki w occie

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

zalewa

  • ocet 10 % 1,5 szklanki
  • woda 3 szklanki
  • czosnek 1 ząbek
  • szalotka 2 sztuki
  • marchewka 2 sztuki
  • gorczyca 5 łyżek
  • ziele angielskie 10 ziaren
  • pieprz ziarnisty 10 ziaren

Jak zrobić Pieczarki w occie?

Pieczarki należy dokładnie oczyścić, umyć i obrać. Ze składników na zalewę należy zagotować zalewę( marchew obrać i pokroić w plastry, szalotkę także, czosnek w kawałki). Pieczarki należy odsączyć i gotować we wrzątku przez około 5-7 minut, po czym przełożyć je do słoików, zalać gorącą zalewą tak, aby w każdym słoiku był kawałek marchewki i trochę przypraw, od razu zakręcać. Odstawić w chłodne miejsce.

Do przepisu na: Pieczarki w occie

Albertos#

Albertos

2010-09-11 13:33:55

Zagrycha? Hmm, nie próbowałam ich jako zakąski :)

djkatee#

djkatee

2010-09-09 20:10:43

Zdecydowanie zgadzam się z tą zagrychą:D

maksior88#

maksior88

2010-09-09 15:37:05

Idealna zagrycha do alkoholu:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne