Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Pasztet z kaszy jaglanej

Dodany przez

Marta1986 Marta1986

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania: 2011-10-25

Wyświetlenia: 827

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Akcesoria

  • forma,piekarnik,miska

Jak zrobić Pasztet z kaszy jaglanej?

Ziemniaki, marchewkę, cebule, czosnek, ogórki opłukać i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa przekręcić przez maszynkę. Dodać jajka, kaszę, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko wymieszać do powstania jednolitej gęstej konsystencji. Przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem. Piec od 35-40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Podawać z surówkami.
Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z kaszy jaglanej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne