Przepis na Pasta z wędzonego boczku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1774
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wędzony boczek 30 dag
  • czerwona fasola konserwowa 0,5 szklanki
  • czerwona cebula 1 szt
  • papryka czerwona 0,5 strąka
  • papryka zielona 0,5 strąka
  • czosnek 4 strąki
  • sos tabasco 5 kropli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • woda 6 łyżek

Jak zrobić Pasta z wędzonego boczku?

Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę, papryki oraz czosnek. Smażymy ok. 5 min. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do całkowitego odparowania płynu. Odstawiamy do wystygnięcia. Składniki miksujemy na gładką masę, doprawiamy sosem tabasco, solą i pieprzem. Mieszamy. Przed podaniem schładzamy.

Podobne przepisy

Ulubiony gulasz

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Mięsne

Pałki z kurczaka w migdałach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 155 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Kotlety siekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Pasztet babci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Gołąbki babci Zosi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Wątróbka duszona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne