Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pasta z bakłażana

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1235

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pasta z bakłażana to popularne danie krajów arabskich. Pyszna do mięs, a także jako dip do warzyw.

Zdjęcia

Pasta z bakłażana to popularne danie krajów arabskich. Pyszna do mięs, a także jako dip do warzyw.

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • bakłażan 2 sztuki
  • czosnek 4 ząbki
  • tahini 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól 1/4 łyżeczki
  • pieprz 1/4 łyżeczki
  • natka pietruszki posiekana 4 łyżki
  • papryka słodka 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Pasta z bakłażana?

Bakłażany umyc, wytrzeć, położyć na blaszce do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut.

Następnie wyjąć bakłażany, ostudzić, zdjąć skórke, a miąższ włożyć do blendera. Dodać obrane i posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz, oraz paprykę. Ponownie zmiksować.

Na koniec dodać tahini, oraz oliwę z oliwek i jeszcze raz zmiksować, az pasta będzie puszysta i gładka.
Komentarze

Do przepisu na: Pasta z bakłażana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne