Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Panierowane tofu

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4274

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tagi

Tofu powstaje z mleka sojowego, może być gładkie, może być twarde. Tofu smakuje tak jak się je przyprawi. Panierowane tofu jest pyszne, najlepiej podawać je z sałatkami o wyrazistym smaku. Ponadto tofu jest doskonałym źródłem białka, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne.

Zdjęcia

Tofu powstaje z mleka sojowego, może być gładkie, może być twarde. Tofu smakuje tak jak się je przyprawi. <b>Panierowane tofu</b> jest pyszne, najlepiej podawać je z sałatkami o wyrazistym smaku. Ponadto tofu jest doskonałym źródłem białka, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne.

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Panierowane tofu?

Tofu pokroić na prostokąty lub kwadraciki o grubości 1-1,5 cm. Następnie skropić sosem sojowym i posypać pieprzem. Jajko lekko ubić. Kawałki tofu maczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzać olej i smazyc na złoto.
Komentarze

Do przepisu na: Panierowane tofu

!kiki#

!kiki

2013-08-17 08:48:11

Przetestowałam już kilka rodzajów tofu w tej potrawie. Najfajniej sprawdziło się tofu marynowane.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne