Przepis na Panierowana fasolka szparagowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1404
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 0,5 kg
  • woda 2 litry
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • bułka tarta 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • suszona pietruszka 2 łyżki

Akcesoria

  • garnek,łyżka,talerz,denko

Jak zrobić Panierowana fasolka szparagowa?

Fasolkę umyć i poodcinać końcówki. Wodę ze szczyptą soli doprowadzić do wrzenia. Wrzucić fasolkę i gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni i dodajemy fasolkę lekko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Przełożyć na talerzyk. Na wierzch posypać pietruszką. Dodatkowo można polać masłem.

Podobne przepisy

Cukinia z cebulką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Udko z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki piure

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Warzywa

Spaghetti po napoleońsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-13

Dodany przez: gusiak22

Kategoria: Warzywa

Kaszanka z cukinią

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Warzywa

Burak ziemniak truskawka – obiadek dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-17

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Warzywa