Przepis na Ozorki w sosie korniszonowym

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1057
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Ozorki w sosie korniszonowym?

Obrane marchewkę i pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Oczyszczone i umyte ozorki wrzucamy do wrzącego wywaru i gotujemy do miękkości. Na 10 min przed końcem gotowania dodajemy tymianek. Ozorki z wywarem odstawiamy do wystudzenia. Kiedy przestygną ozorki obieramy ze skóry. Przygotowujemy sos: ogórki kroimy w kosteczkę i łączymy z pokrojoną w kostkę cebulą, jogurtem, majonezem oraz kaparami. Doprawiamy do smaku. Ozorki kroimy cienko wzdłuż i polewamy sosem.

Podobne przepisy

Schab pieczony z czosnkiem

Ile porcji: 4

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Patelnia kolacyjna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Filet pod pierzynką z pomidora i sera

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pierś kurczaka w panierce migdałowej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Kotlety z fasoli i mięsa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Pierś gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne