Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ośmiorniczki z parówek

Dodany przez

lewewelina23 lewewelina23

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania: 2010-06-09

Wyświetlenia: 2055

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ośmiorniczki z parówek

Ośmiorniczki z parówek

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • olej 3 łyżeczki
  • parówki 3 sztuki
  • chlebek tostowy 6 kromek

Jak zrobić Ośmiorniczki z parówek?

Parówki kroimy na pól, tak aby powstały nam dwie krótkie parówki na końcówkach robimy nożem + "plusiki" prawie przez całe parówki tak aby się nie rozleciały . Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy poprzecinane parówki . Smażymy ze wszystkich stron, a gdy parówki się powyginają, na widelec nakłuwamy parówkę z tej strony nie przeciętej i i ustawiamy na patelni tak aby środek się podsmażył, po usmażeniu każdą "ośmiorniczkę ustawiamy na kromce chleba tostowego.
Komentarze

Do przepisu na: Ośmiorniczki z parówek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne