Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ogórki z curry

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-08-03

Wyświetlenia: 31016

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ogórki z curry
Ogórki z curry

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

do każdego słoika wkładamy

  • natka selera listek
  • gorczyca 1/2 łyżeczki

Zalewa

Sposób przyrządzenia

Ogórki umyć, obrać ze skórką (można ze skórką) pokroić w słupki.

ZALEWA
Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do każdego słoika włożyć po listku selera, ½ łyżeczki ziaren gorczycy, cebulę pokrojoną w półksiężyce i pokrojone w słupki ogórki.

Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować 2-3 minuty.

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki z curry

!:)#

!:)

2010-08-26 13:53:46

ludziki skąd Wy spadliście- jak mozna nie wiedzieć ile to jest 1,5 kg- to chyba JASNEEEEEE ;$

!aga#

!aga

2010-08-25 15:14:07

JA dodaje jeszcze pokrojona w paski papryke czerwona lepiej smakuja));

!lalunia#

!lalunia

2010-08-24 19:53:54

ogórki nie należy obierać są smaczne i ładnie wyglądają

teressa444#

teressa444

2010-08-09 11:15:03

Słoiki 0,5 litrowe:)))

!bochen#

!bochen

2010-08-08 22:36:22

Jakiej wielkosci sloiki? Bez tej informacji nie wiadomo ile gorczycy na jaki sloik...

netha#

netha

2009-09-23 10:11:39

Bardzo dobre i oryginalne :)

teressa444#

teressa444

2009-08-04 16:24:43

Przepraszam -ogórków ma być 1,5 kilograma czyli 1 i 1/2 kg

noteska#

noteska

2009-08-04 09:41:03

a ile ma byc ogórków? 11 kg czy 2 kg? bo nie rozumiem...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne