Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Nugetsy

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-08-19

Wyświetlenia: 69001

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Nugetsy
Nugetsy

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • filety z kurczaka 2 szt
  • płatki kukurydziane 0,5 szkl
  • bułka tarta 0,5 szkl
  • jajka 2 szt
  • curry mielone 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżeczka

DODATKOWO

  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić na nieduże kawałki i posypujemy solą i pieprzem.
Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Płatki kukurydziane rozgnieść w torebce za pomocą np. wałka lub tłuczka do mięsa. Do płatków wsypać bułkę tarą łyżeczkę curry i wymieszać.
Jajka roztrzepać na talerzu z łyżeczką papryki słodkiej. Kawałki kurczaka panierować, najpierw zanurzyć w jaju a później obtoczyć w płatkach zmieszanymi z bułką tartą i curry.
Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Zobacz wszystkie (21)

Komentarze

Do przepisu na: Nugetsy

kasiaw#

kasiaw

2012-08-27 11:48:52

Moje dzieci je uwielbiają są pyszne

Marta1986#

Marta1986

2011-10-18 19:43:10

przepyszne

bernika#

bernika

2011-08-19 17:54:41

tez robie podobnie ale najpierw marynuje piersi w maślance.

Amatorka#

Amatorka

2011-08-19 00:19:34

Bardzo dobry przepis, polecam gorąco :D

!er#

!er

2011-07-25 21:40:00

;-)

!Gal#

!Gal

2011-07-06 22:31:31

A to od razu w jajku obtoczyć i w panierce, i od razu na patelnie?

!Pawi656#

!Pawi656

2011-06-25 13:21:16

ta porcja jest dla 4 osób a ile czasu trzeba smażyc??

!Klaudia#

!Klaudia

2011-05-20 14:07:00

Smaczne ;p

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne