Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Nugetsy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 81865

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Nugetsy

Nugetsy

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • filety z kurczaka 2 szt
  • płatki kukurydziane 0,5 szkl
  • bułka tarta 0,5 szkl
  • jajka 2 szt
  • curry mielone 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżeczka

DODATKOWO

  • olej do głębokiego smażenia

Jak zrobić Nugetsy?

Mięso pokroić na nieduże kawałki i posypujemy solą i pieprzem.
Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Płatki kukurydziane rozgnieść w torebce za pomocą np. wałka lub tłuczka do mięsa. Do płatków wsypać bułkę tarą łyżeczkę curry i wymieszać.
Jajka roztrzepać na talerzu z łyżeczką papryki słodkiej. Kawałki kurczaka panierować, najpierw zanurzyć w jaju a później obtoczyć w płatkach zmieszanymi z bułką tartą i curry.
Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Do przepisu na: Nugetsy

kasiaw#

kasiaw

2012-08-27 11:48:52

Moje dzieci je uwielbiają są pyszne

Marta1986#

Marta1986

2011-10-18 19:43:10

przepyszne

bernika#

bernika

2011-08-19 17:54:41

tez robie podobnie ale najpierw marynuje piersi w maślance.

Amatorka#

Amatorka

2011-08-19 00:19:34

Bardzo dobry przepis, polecam gorąco :D

!er#

!er

2011-07-25 21:40:00

;-)

!Gal#

!Gal

2011-07-06 22:31:31

A to od razu w jajku obtoczyć i w panierce, i od razu na patelnie?

!Pawi656#

!Pawi656

2011-06-25 13:21:16

ta porcja jest dla 4 osób a ile czasu trzeba smażyc??

!Klaudia#

!Klaudia

2011-05-20 14:07:00

Smaczne ;p

!Vivanilli#

!Vivanilli

2011-04-13 13:18:50

Najlepsze nuggetsy jakie zrobilam i jadlam :) polecam do nich sosik czosnkowy :) pycha :)

!bartek #

!bartek

2011-01-27 00:51:35

+ sosik i wyborne ....;d

mkmadzia#

mkmadzia

2011-01-23 23:53:25

wysmienity przepis

lewewelina23#

lewewelina23

2011-01-08 22:34:35

I też jako przekąska na babskie spotkanie

teressa444#

teressa444

2011-01-08 15:10:12

Zależy jaki kto ma apetyt,,,ja robię dla 3 osób.

!wojtyek46299#

!wojtyek46299

2011-01-07 22:36:13

a dla ilu osób taka porcja??

AnnaKuchareczka#

AnnaKuchareczka

2011-01-05 22:37:09

super;)
miło zaskoczy gości ;)

netha#

netha

2011-01-02 15:49:04

bardzo smaczny przepis, do tego jeszcze jakaś surówka i jest pyszny obiadek

misiak16#

misiak16

2011-01-02 11:16:18

nugetsy mmmm...pychotka

Pola#

Pola

2010-02-18 05:28:24

wlasnie tego szukalam :) super!

tulipan#

tulipan

2010-01-27 11:51:12

Polecam przepis ale fajny przepisy...

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-25 12:36:11

przepis rewelacja

!loli#

!loli

2009-10-18 11:51:54

uwielbiam nugettsy!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne