Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mule w białym winie

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2685

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Mule w białym winie to jeden z lepszych przepisów na muszle.

Przygotowane w ten sposób są aromatyczne, delikatne, w przepysznym sosie.

Ilość wina jest akurat w sam raz, aby wydobyć smak muli.

Polecam zwłaszcza tym, którzy jeszcze nie jedli muli.

Zdjęcia

<b>Mule w białym winie</b> to jeden z lepszych przepisów na muszle. <br/><br/>Przygotowane w ten sposób są aromatyczne, delikatne, w przepysznym sosie. <br/><br/>Ilość wina jest akurat w sam raz, aby wydobyć smak muli. <br/><br/>Polecam zwłaszcza tym, którzy jeszcze nie jedli muli.

Składniki

Jak zrobić Mule w białym winie?

Mule myjemy, uszkodzone i otwarte wyrzucamy.

Oliwę rozgrzewamy w większym garnku. Dodajemy listek laurowy, ziarenka pieprzu i angielskiego ziela. Wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż będzie szklista. Dodajemy posiekany czosnek.

Wrzucamy muszle, wlewamy wino, sok z cytryny, oraz połowę posiekanej natki. Nie solimy, gdyż mule są słone (od soli morskiej).

Przykrywamy garnek i jak się zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Muszle, które się nie otworzą wyrzucamy.

Podajemy posypane resztą natki, oraz ze świeżym pieczywem - do maczania w sosie :)
Komentarze

Do przepisu na: Mule w białym winie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne