Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Muffinki Pina Colada

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1102

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Muffinki w wersji Pina colada. z kokosem i ananasem

Zdjęcia

Muffinki w wersji Pina colada. z kokosem i ananasem

Składniki

  • mąka 190 gram
  • rum łyżka
  • jajko
  • olej z pestek winogron 80 ml
  • jogurt naturalny 250 ml
  • kokos 60 gram
  • cukier 80 gram
  • proszek do pieczenia 1 łyzeczka
  • soda 1/2 łyzeczki
  • ananas z puszki 340 gram

Jak zrobić Muffinki Pina Colada?

W jednej misce łączymy suche składniki (mąka, wiórki, soda, proszek, cukier) a w drugiej mokre (jogurt, olej, jajko, rum). Mokre składniki dodajemy do suchych i delikatnie mieszamy łyżką by uzyskać w miarę jednolite, ale grudkowate ciasto.

Do ciasta dodajemy ananasa (odkładając tyle kawałków ile robimy muffinków w formie) i jeszcze raz mieszamy. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami i napełniamy do ok. 3/4 wysokości.

Wierzch posypujemy kokosem i układamy po kawałku ananasa. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20–25 min.
Komentarze

Do przepisu na: Muffinki Pina Colada

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne