Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Mięso zapiekane z kaszą

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1717

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Mięso zapiekane z kaszą

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • wołowina tłusta 1 kg
  • kasza jęczmienna 40 dag
  • fasola "jaś" 40 dag
  • smalec gęsi 2 łyżki
  • cebula 2 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Mięso zapiekane z kaszą?

Fasolę namoczyć w przegotowanej wodzie, zostawić do następnego dnia. Mięso posolić, zostawić na 30 minut, zalać zimną wodą, pokroić na kawałki. Cebulę obraną pokroić w kostkę i lekko zrumienić na tłuszczu w dużym rondlu. Do rondla dodać mięso, kaszę, namoczoną fasolkę, podlać wodą, w której moczyła się fasola, naczynie szczelnie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na najmniejszym płomieniu, aż potrawa nabierze brązowego koloru.

Do przepisu na: Mięso zapiekane z kaszą

!Miki#

!Miki

2009-03-01 13:04:19

Jest bardzo smaczne, mozna dodac posiekana bazylie i oregano

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne