Przepis na Melon po meksykańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1378
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • melon 1 szt
  • miód 6 łyżek
  • mięta 10 liści
  • cytryna 1 szt

Jak zrobić Melon po meksykańsku?

Melona kroimy w grube plastry, usuwamy pestki i odkrawamy skórkę. Z cytryny wyciskamy sok i łączymy go z miodem i posiekaną miętą, lekko podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem skrapiamy melona i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz. Przed podaniem możemy posypać płatkami migdałowymi lub drobno posiekanymi orzechami.

Podobne przepisy

Torcik z kaszy manny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Gruszki malinowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Piana na bezy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Pianka do kawki Heńka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Wiewiórka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: buba00

Kategoria: Desery