Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Mazurek Wielkanocny

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 59365

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

ciasto

masa

Jak zrobić Mazurek Wielkanocny?

Mąkę mieszamy z cukrem, posiekanymi orzechami, margaryną, jajkiem, łyżeczką proszku do pieczenia, cukrem waniliowym i aromatem do ciasta. Ciasto zagniatamy i chłodzimy w lodówce około 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i rozkładamy do natłuszczonej blaszce o wymiarach 25x28 centymetrów. Na brzegach blaszki wykładamy ciasto na wysokość około 1 cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Masa: Gotujemy budyń z aromatem do ciasta, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń mieszamy z margaryną za pomocą miksera. Masę wkładamy na ostygnięte ciasto. Ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy według uznania: orzechami, wiórkami kokosowymi, rodzynkami czy migdałami.

Do przepisu na: Mazurek Wielkanocny

!Łukasz i Kasia#

!Łukasz i Kasia

2013-03-29 07:10:08

Ciasto jest bardzo dobre... Życzymy Wesołych Świąt!!!

!Łukasz i Kasia#

!Łukasz i Kasia

2013-03-29 07:08:31

Ciasto bardzo nam smakowało było przepyszne życzymy wesołych świąt !!!












































































































































































































!jano#

!jano

2013-03-28 16:05:31

Super!!! Wielkie Dzięki!!!

!netris56#

!netris56

2012-04-11 17:46:32

fajnie juz odrobilam swoją prace domową thx

!zdzichu#

!zdzichu

2011-04-19 19:49:22

super ciasto przpyszne zajadalem sie do wieczora mniam mniam super

!cros#

!cros

2008-03-20 09:44:34

to ciasto jest przepyszne normalnie niebo w gębie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne