Przepis na Masło rakowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2022
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Składniki

  • raki 12 szt.
  • masło 10 łyżek

Jak zrobić Masło rakowe?

Gotujemy raki, obieramy szyjki, a skorupki i nóżki utłuc na miazgę w moździerzu. Rozpuścić w rondelku masło, wsypać utłuczoną miazgę i smażyć na wolnym ogniu mieszając, aby nie przypalić. Przecedzić przez sito, zlać do słoików, ostudzić, obwiązać słoiki z wierzchu papierem lub płótnem i pozostawić w chłodnym miejscu.

Podobne przepisy

Śledzie z salsą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Owoce morza

Paluszki rybne w podwójnej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Panga w panierce kukurydzianej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Śledziowy przysmak

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Owoce morza

Kalmary w winie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Owoce morza

Krewetki z ryżem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Owoce morza