Przepis na Masa makowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1111
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • mak 75 dag
  • masło 10 dag
  • białka 3 szt
  • cukier 1 szklanka
  • bakalie
  • aromat waniliowy

Jak zrobić Masa makowa?

Mak namoczyć na 24 godziny, odcedzić, zemleć 3 razy w maszynce do mięsa. Dodać pozostałe składniki masy, utrzeć, podgrzać, lekko wymieszać z pianą z białek.

Podobne przepisy

Rogaliki z gorzką czekoladą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto wiśniowo-galaretkowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasto beżowe

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ciasta

Ciasto łaciate

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-10

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Kruche ciastka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Chałka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta