Jaja gotujemy na twardo – około 9 minut. Wątróbkę umyć, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka , dodać do wątróbki i dusić na patelni około 15 minut- możemy podlać paroma łyżkami wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i rozgniatamy, rozdrabniamy lub miażdżymy na masę. Ugotowane na twardo jajka rozgniatamy dokładnie widelcem na masę, dodajemy do nich usmażoną wątróbkę z cebulą drobno rozgniecioną. Całość łączymy razem z tłuszczem z patelni aż powstanie jednolita masa. Jeszcze raz doprawiamy do smaku. Pastę – masę odstawiamy by przestygła lub podajemy ciepłą od razu.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet