Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Marynowane oliwki na sposób domowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Data dodania:

Wyświetlenia: 1279

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marynowane oliwki na sposób domowy

Składniki

  • oliwki 2 szklanki
  • oliwa z oliwek 1/2 szklanki
  • olej 1/3 szklanki
  • oregano suszone 2 szczypty
  • bazylia suszona 2 szczypty
  • czosnek 1 ząbek
  • chilli w proszku 1 szczypta
  • rozmaryn suszony 1 szczypta
  • sól 1/4 łyżeczki
  • pieprz 2 szczypty
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • sok z cytryny 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Marynowane oliwki na sposób domowy?

Oliwki opłukać, przełożyć do miseczki, dodać oliwę, olej, suszone zioła, rozgnieciony czosnek, chilli, sól, pieprz, sok z cytryny i ocet. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do słoika. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce na kilka dni.
Komentarze

Do przepisu na: Marynowane oliwki na sposób domowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne