Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Marynowana golonka

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 24 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1544

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marynowana golonka

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • golonka z indyka 3 kg
  • olej roślinny 2/3 szklanki
  • papryka czerwona słodka 3 łyżki
  • delikat do mięs 3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka 3 łyżki
  • czosnek 5 ząbków
  • ziele angielskie 3 ziarna
  • pieprz ziarnisty 3 ziarna
  • liść laurowy 3 sztuki

Akcesoria

  • wyciskarka do czosnku
  • rękaw do pieczenia
  • blacha do pieczenia
  • duża miska

Jak zrobić Marynowana golonka?

Golonki umyć i oczyścić. Ułożyć w misce. Polać olejem. Dodać paprykę, delikat, przyprawę do kurczaka, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do pozostałych przypraw.

Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć wszystkie golonki. Przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia golonki przekładamy do rękawa i wlewamy do niego pozostałą marynatę z miski.

Zawijamy rękaw, nakłuwamy go i wkładamy do blachy do pieczenia. Piec w piekarniku około godziny w temp. Ok 170 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Marynowana golonka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

2014-10-09 17:34:07 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z ryżem

też nie lubię kutii z pszenicy, ale nie dawałabym miodu, masy makowe ze sklepu są baaardzo słodkie

2014-10-09 17:24:21 - Dodany przez !ona - Dodany do przepisu Faszerowane bakłażany

zamiast bułki tartej dodałabym parmezan albo grana padano, myśle ze z feta też byłoby super :)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne