Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Marynowana golonka

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 24 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1533

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marynowana golonka

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • golonka z indyka 3 kg
  • olej roślinny 2/3 szklanki
  • papryka czerwona słodka 3 łyżki
  • delikat do mięs 3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka 3 łyżki
  • czosnek 5 ząbków
  • ziele angielskie 3 ziarna
  • pieprz ziarnisty 3 ziarna
  • liść laurowy 3 sztuki

Akcesoria

  • wyciskarka do czosnku
  • rękaw do pieczenia
  • blacha do pieczenia
  • duża miska

Jak zrobić Marynowana golonka?

Golonki umyć i oczyścić. Ułożyć w misce. Polać olejem. Dodać paprykę, delikat, przyprawę do kurczaka, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do pozostałych przypraw.

Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć wszystkie golonki. Przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia golonki przekładamy do rękawa i wlewamy do niego pozostałą marynatę z miski.

Zawijamy rękaw, nakłuwamy go i wkładamy do blachy do pieczenia. Piec w piekarniku około godziny w temp. Ok 170 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Marynowana golonka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne