Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Marynowana golonka

Dodany przez

malg0kolczyk0wnia malg0kolczyk0wnia

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 24 godz.

Data dodania: 2011-04-27

Wyświetlenia: 1528

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marynowana golonka

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • golonka z indyka 3 kg
  • olej roślinny 2/3 szklanki
  • papryka czerwona słodka 3 łyżki
  • delikat do mięs 3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka 3 łyżki
  • czosnek 5 ząbków
  • ziele angielskie 3 ziarna
  • pieprz ziarnisty 3 ziarna
  • liść laurowy 3 sztuki

Akcesoria

  • wyciskarka do czosnku
  • rękaw do pieczenia
  • blacha do pieczenia
  • duża miska

Jak zrobić Marynowana golonka?

Golonki umyć i oczyścić. Ułożyć w misce. Polać olejem. Dodać paprykę, delikat, przyprawę do kurczaka, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do pozostałych przypraw.

Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć wszystkie golonki. Przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia golonki przekładamy do rękawa i wlewamy do niego pozostałą marynatę z miski.

Zawijamy rękaw, nakłuwamy go i wkładamy do blachy do pieczenia. Piec w piekarniku około godziny w temp. Ok 170 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Marynowana golonka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne