Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Marynowana golonka

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 24 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1586

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marynowana golonka

Składniki

  • golonka z indyka 3 kg
  • olej roślinny 2/3 szklanki
  • papryka czerwona słodka 3 łyżki
  • delikat do mięs 3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka 3 łyżki
  • czosnek 5 ząbków
  • ziele angielskie 3 ziarna
  • pieprz ziarnisty 3 ziarna
  • liść laurowy 3 sztuki

Akcesoria

  • wyciskarka do czosnku
  • rękaw do pieczenia
  • blacha do pieczenia
  • duża miska

Jak zrobić Marynowana golonka?

Golonki umyć i oczyścić. Ułożyć w misce. Polać olejem. Dodać paprykę, delikat, przyprawę do kurczaka, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do pozostałych przypraw.

Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć wszystkie golonki. Przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia golonki przekładamy do rękawa i wlewamy do niego pozostałą marynatę z miski.

Zawijamy rękaw, nakłuwamy go i wkładamy do blachy do pieczenia. Piec w piekarniku około godziny w temp. Ok 170 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Marynowana golonka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne