Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Marchewka z groszkiem i kukurydzą

Dodany przez

mkmadzia mkmadzia

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2010-06-09

Wyświetlenia: 3888

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marchewka z groszkiem i kukurydzą

Marchewka z groszkiem i kukurydzą

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • marchewka 6 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • masło 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • mąka 1 łyżeczka

Jak zrobić Marchewka z groszkiem i kukurydzą?

Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy oraz masło i gotujemy. Do miękkiej, odsączonej marchewki dodajemy odsączony groszek i kukurydzę. Następnie całość zagęszczamy mąką.

Do przepisu na: Marchewka z groszkiem i kukurydzą

aakuku#

aakuku

2010-07-24 23:19:34

zamieniłam składnik marchewkę na kukurydzę

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne