Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makrela z estragonem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Data dodania:

Wyświetlenia: 1778

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makrela 1 kg
  • olej 1/2 szklanki
  • estragon 20-30 listków
  • ząbek czosnku 2
  • koper 1 łyżka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • sól

Jak zrobić Makrela z estragonem?

Ryby obłożyć listkami estragonu, posolić, zalać olejem i odstawić na 24h w chłodne miejsce. Następnie ryby osączyć, z pozostałego oleju pozbawionego listków estragonu sporządzić mieszaninę do smarowania ryb, dodając siekany koperek, roztarty z solą czosnek i majeranek. Ryby posmarować obficie sporządzoną mieszaniną i piec na rozgrzanym ruszcie z każdej strony po 10 - 12 min.
Komentarze

Do przepisu na: Makrela z estragonem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne