Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makowiec na kruchym cieście

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 25332

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Makowiec na kruchym cieście

Makowiec na kruchym cieście

Składniki

Ciasto

Masa makowa

  • mak gotowy w puszce 1 szt
  • białka 2 szt

Jak zrobić Makowiec na kruchym cieście?

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie część, jedną większą a drugą mniejszą. Jedną część ciasta tą większą wyłożyć blaszkę i widelcem nakłuć. Mak wyjąc z puszki dodać ubitą pianę z 2 białek i dokładnie wymieszać. Masę makowa wyłożyć na ciasto. Z pozostałego ciasto zrobić ruloniki i poukładać na masę makową. Piec w 180* około 30- 40 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Makowiec na kruchym cieście

Pola#

Pola

2010-02-24 04:07:04

fajny przepis..uwielbiam makowca :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne