Przepis na Łosoś po prowansalsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2370
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Łosoś po prowansalsku?

Zrób sos warzywny:
posiekaj szalotkę, pokrój pomidory. Smaż na oleju cebulę z pomidorami i koncentratem pomidorowym 2-3 min., potem duś ok. 30min. Pokrój w kostkę resztę warzyw. Dodaj je do sosu pod koniec duszenia. Przypraw do smaku.

Na krem gotuj śmietankę, aż zgęstnieje. Dodaj starty parmezan. Łososia podziel na 4 części, posól i usmaż na oleju. Przełóż warzywa i rybę na talerze, ozdób pastą tapenade i kawałkami sera. Polej kremem parmezanowym.

Podobne przepisy

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie pomidorowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ryby

Pstrąg w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: graszka0604

Kategoria: Ryby

Ryba smażona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Panga w szynce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-09

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ryby

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby