Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Łosoś pieczony w piekarniku

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 1 min.
Czas pieczenia: 12 min.
Czas smażenia: 2 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4184

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Łosoś pieczony w piekarniku to najprostszy i najpyszniejszy sposób na rybę. Dodatkowo w tym przepis najpierw został podsmażony, aby zachować wewnątrz jak najwięcej aromatu i smaku.

Przepis można modyfikować o inne przyprawy - chilli, paprykę słodką, lub ostra, a cytrynę zastapic limonką.

Zdjęcia

<b>Łosoś pieczony w piekarniku</b> to najprostszy i najpyszniejszy sposób na rybę. Dodatkowo w tym przepis najpierw został podsmażony, aby zachować wewnątrz jak najwięcej <b>aromatu i smaku</b>.<br/><br/>Przepis można modyfikować o inne przyprawy - chilli, paprykę słodką, lub ostra, a cytrynę zastapic <b>limonką</b>.

Składniki

Jak zrobić Łosoś pieczony w piekarniku?

Piekarnik nastawić na 180 stopni.

Kawałki łososia opłukać w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Skropić olejem i przyprawić sola i pieprzem. Rozgrzać patelnię i smażyć na dużym ogniu łososia z obu stron, po około minucie.

Przełożyć rybę na blachę piekarnika i wstawić na 12-15 minut do pieczenia. Czas zależy od grubości kawałków łososia.

Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Komentarze

Do przepisu na: Łosoś pieczony w piekarniku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne