Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Łosoś na szpinaku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5042

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • łosoś ze skóry 4 filety
  • szpinak 1 kg
  • dymka 1 pęczek
  • papryka czerwona 1 szt
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • cytryna 1 szt
  • oliwa 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • migdały 2 łyżki
  • kremówka 4 łyżki
  • grubo mielony pieprz cytrynowy 0,5 łyżeczki
  • pieprz czarny 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Jak zrobić Łosoś na szpinaku?

Łososia opłukać, osuszyć, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny i posypać otartą skórką cytrynową, solą oraz pie­przem cytrynowym. Odstawić do lodówki na 15 min. Szpinak przebrać, obgotowywać pół minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą, osaczyć, grubo posiekać. Dymkę oczyścić, pokroić w talarki. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać w rondlu oliwę, włożyć migdały i zrumienić. Wyjąć, a na pozostałym tłuszczu zeszklić dymkę, dodać paprykę i szpinak. Doprawić roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć filety z łososia. Bulion wy­mieszać z kremówką i polać potrawę. Dusić pod przykry­ciem 15 min. Posypać migdałami.
Komentarze

Do przepisu na: Łosoś na szpinaku

!kePasaChica?CochonesObcieli#

!kePasaChica?CochonesObcieli

2009-05-06 10:46:57

...właśnie o to chodzi aby było ze szpinakiem... bez niego nie będzie to samo, widocznie nie jadłaś dobrze przyżądzonego, a tu wygląda to ok :)

!betka#

!betka

2009-03-03 14:13:40

ok, za szpinakiem nie przepadam, czy mozna dac cos zamiast niego, bo reszta jest w porzadku, tylko ten szpinak

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne