Przepis na Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
854
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kurze nóżki nadziewane pieczarkami?

Pałki umyć i osuszyć. Usunąć kość nie naruszając skóry zostawiając mięso. Kawałki mięsa posypać solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na odrobinie oliwy. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, nafaszerować mięso. Dokładnie spiąć wykałaczką i podsmażyć na złoty kolor. Dodać posiekaną cebulę, podlać wrzątkiem i dusić do miękkości, sos zagęścić i doprawić do smaku .

Podobne przepisy

Schab ze śliwką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-10-12

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pulpety faszerowane pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Klopsik z miesa mielonego

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Pieczone udka z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kuleczki mięsne

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pulpety mielone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne