Przepis na Krupnik na żeberkach

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1355
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

  • żeberka 50 dag
  • kasza jęczmienna 0,5 szklanki
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól do smaku
  • por 1 sztuka
  • ziemniaki 8 sztuk
  • woda 2 litry
  • pietruszka 1 sztuka
  • marchewka 2 sztuki
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki

Akcesoria

  • garnek
  • nóż
  • łyżka

Jak zrobić Krupnik na żeberkach?

Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą (około 1 litrem), gotować przez około 40 minut. Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Podobne przepisy

Zupa buraczkowa ze sliwkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Rosół

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z ryżem i ziemniaczkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz Prałacki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Pieczarkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-14

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zupy

Barszczyk czerwony

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy