Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krokiety z grzybami i kapustą kiszoną

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2550

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Krokiety z grzybami i kapustą kiszoną

Składniki

Ciasto:

Farsz:

  • grzyby gotowane (mogą być mrożone) 20 dag
  • kiszona kapusta 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • masło 2 łyżki
  • pieprz
  • vegeta

Panierka:

Jak zrobić Krokiety z grzybami i kapustą kiszoną?

Z mąki, mleka, wody, jajek, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe, jeżeli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę wody. Naleśniki należy smażyć na oleju na lekko złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę i podsmażyć na patelni z dwiema łyżkami masła. Zeszklić i przełożyć do rondelka, dodać ugotowaną wcześniej i pokrojoną drobno kapustę i zmielone uprzednio grzyby (ja sobie takie przygotowuję w sezonie gdy są grzyby, gotuję miele i mrożę dzieląc na porcje). Wszystko dusić pod przykryciem przez 15 minut. Co jakiś czas należy mieszać. Farsz zostawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu farszu nakładać jego porcje na środek naleśnika, zawijać brzegi z prawej i lewej strony, następnie zawijać naleśnik w rulon. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Komentarze

Do przepisu na: Krokiety z grzybami i kapustą kiszoną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne