Strąki zielonej papryki piec na patelni, aż pojawią się na nich pęcherzyki. Wtedy włożyć strąki do foliowej torebki, odłożyć na 15 min. Potem zdjąć z papryk skórkę i pokroić miąższ w paski. Poszatkować cebulę, przecisnąć czosnek przez praskę, drobno pokroić ostre chili i dymkę. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i posiekać miąższ. Z umytych limonek zetrzeć skórkę, wycisnąć z nich sok. Wymieszać składniki marynaty, dodać listki kolendry i doprawić do smaku. Do marynaty włożyć krewetki na 12 godzin. Podawać lekko schłodzone.
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Desery
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza