Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kremowa zupa z porów

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 11265

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszna, kremowa zupa z porów z książki Po prostu gotuj znanego kucharza Pascala Brodnickiego.

Dzięki śmietance kremówce otrzymujemy niemal aksamitny smak zupy, a dodatek gałki muszkatołowej nadaje wyrazisy, korzenny aromat.

Koneserzy ostrzejszych przypraw moga dodać suszone bądź świeże chili, pieprz kajeński lub sos tabasco.

Polecam wszystkim, bo zupa jest łatwa w przygotowaniu, tania i smaczna.

Zdjęcia

Pyszna, <b>kremowa zupa z porów</b> z książki <i>Po prostu gotuj</i> znanego kucharza <b>Pascala Brodnickiego</b>. <br/><br/>Dzięki śmietance kremówce otrzymujemy niemal <b>aksamitny</b> smak zupy, a dodatek gałki muszkatołowej nadaje wyrazisy, <b>korzenny</b> aromat. <br/><br/>Koneserzy ostrzejszych <b>przypraw</b> moga dodać suszone bądź świeże <b>chili</b>, pieprz kajeński lub sos tabasco. <br/><br/>Polecam wszystkim, bo zupa jest <b>łatwa</b> w przygotowaniu, <b>tania</b> i smaczna.

Składniki

Jak zrobić Kremowa zupa z porów?

Cebulę drobno posiekać, seler naciowy i pory pokroić na plasterki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przetrzeć praską.

Na rozgrzane masło wrzucić cebulę, czosnek, pory i selera. Jak warzywa się zeszklą dodać ziemniaki i wlać bulion warzywny. Przyprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną (około 20 minut).

Zmiksować warzywa, dodać utartą gałkę muszkatołową, śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Podawac zupę udekorowaną posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Kremowa zupa z porów

!Eugenia#

!Eugenia

2014-10-09 17:17:43

zupy krem to jakaś nowomoda czy jak? ludziom już warzyw się nie chce gryźć? trzeba jak niemowlakom wszysko mielić?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne