Mleko zagotować i dodać cukier, mieszać aż się rozpuści i zagotuje. Gotowy syrop mleka i cukru będzie miał kolor brudno-szary. Ostudzić. Margarynę (musi być margaryna „zwykła” bo jest twarda i dekoracje nie tracą kształtu) rozbić na puch (jeśli twarda lekko podgrzać). Gdy już będzie miała konsystencje puszystą dodajemy po łyżce zimny syrop z cukru i mleka. Pod koniec ubijania dodajemy aromat rumowy. . Parę kropelek oraz kwasek cytrynowy, rozpuszczony (na łyżce) w mleku. Ilość kwasku w zależności od upodobania, czy to ma być leciutko kwaskowy, czy bardziej kwaskowy każdy wg swego uznania może dodać. Na samym końcu krem podzielić na kilka części. Jedną część pozostawić białą, a do następnych dodajemy kolorowe barwniki : zielony, żółty, różowy. Kiedyś nie miałam gotowych barwników to dodawałam sok z buraka, z marchewki. Zielonym kolorem robimy listki a pozostałymi róże, i inne kwiaty lub ozdoby
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery