Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem budyniowy

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4093

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zamiast migdałów mogą być posiekane orzechy.

Zdjęcia

Zamiast migdałów mogą być posiekane orzechy.

Zamiast migdałów mogą być posiekane orzechy.

Zamiast migdałów mogą być posiekane orzechy.

Składniki

  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mleko pełne 1/2 litra
  • cukier 3 łyżki
  • śmietana kremowa 1 szklanka
  • cukier puder 3 łyżki
  • migdały 1 łyżka

Jak zrobić Krem budyniowy?

Budyń rozprowadzić z połową mleka, resztę zagotować z cukrem. Zdjąć z ognia, wlać rozmieszany budyń, ciągle mieszając do zagotowania. Schłodzić. Ubić śmietankę dodając cukier puder. Wymieszać delikatnie budyń ze śmietanką, przełożyć do pucharków, posypać migdałami w płatkach.
Komentarze

Do przepisu na: Krem budyniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne