Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kotleciki z jajek

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 68239

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Kotleciki najlepiej smakują bardzo gorące, prosto z patelni, z dodatkiem młodych, obficie posypanych koperkiem ziemniaków i delikatnej, sezonowej surówki.

Zdjęcia

Kotleciki najlepiej smakują bardzo gorące, prosto z patelni, z dodatkiem młodych, obficie posypanych koperkiem ziemniaków i delikatnej, sezonowej surówki.

Kotleciki najlepiej smakują bardzo gorące, prosto z patelni, z dodatkiem młodych, obficie posypanych koperkiem ziemniaków i delikatnej, sezonowej surówki.

Kotleciki najlepiej smakują bardzo gorące, prosto z patelni, z dodatkiem młodych, obficie posypanych koperkiem ziemniaków i delikatnej, sezonowej surówki.

Kotleciki najlepiej smakują bardzo gorące, prosto z patelni, z dodatkiem młodych, obficie posypanych koperkiem ziemniaków i delikatnej, sezonowej surówki.

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 8 szt
  • cebule 2 szt
  • jajka 2 szt
  • pieczarki w zalewie 1 szklanka
  • koperek posiekany 1 łyżka
  • bułka tarta do panierki
  • masło do smażenia
  • olej do smażenia
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Kotleciki z jajek?

Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną cebulę (powinna się zeszklić, ale nie zrumienić). Składniki łączymy, dodajemy jajka, koperek, przyprawy, wyrabiamy jednolitą masę (gdy będzie zbyt ścisła, możemy dodać łyżkę śmietany). Formujemy 8 zgrabnych kotlecików (po 2 na porcję), panierujemy, dociskając, by bułka dobrze przylegała do masy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki z jajek

malg0kolczyk0wnia#

malg0kolczyk0wnia

2011-04-30 14:55:21

ja dodaje do nich jeszcze natkę pietruszki ;)

lewewelina23#

lewewelina23

2011-01-27 11:01:29

szybki i prosty przepis na kotleciki :)

madi356#

madi356

2009-09-25 16:57:52

Rewelacyjnie wyglądają:-) Koniecznie kiedyś wypróbuję.

netha#

netha

2009-09-22 22:25:34

zrobiłam, dodałam do przzepisu drobno krojoną paprykę a efekt jest widoczny na załączonym zdjęciu :) smaczne kotleciki

Albertos#

Albertos

2009-09-21 23:58:25

Przepis wydaje się być prosty, a danie samo w sobie smaczne, na pewno niebawem wypróbuję.

oczko22#

oczko22

2009-09-21 23:00:56

ja jeszcze dodałam czerwoną paprykę i pieczarki wyszły genialne:)

!Pamcia#

!Pamcia

2009-09-16 23:06:44

fajnie jest dodac do masy jedna namoczona bulke. fajniej sie formuje a smakuje rewelacyjnie

jolcia7#

jolcia7

2009-09-10 10:57:22

wyglądają apetycznie w sam raz na piątkowe postne obiadki muszę je kiedyś zrobić

netha#

netha

2009-09-03 10:42:10

super przepis i bardzo smaczny, następnym razem spróbuje zrobić te kotleciki z sosem pieczarkowym

!pysia#

!pysia

2009-09-01 23:27:40

musze zrobic wygladaja naprawde apetycznie

kaMisia13#

kaMisia13

2009-08-05 19:39:04

lubie je;-)

monika4#

monika4

2009-07-26 21:55:00

Dodaję do nich jeszcze dodatkowo zielony groszek, super smakuje z nim i wygląda.

!Darcia;)#

!Darcia;)

2009-07-12 16:48:10

własnie dzisiaj zrobilam je na obiad Wyszły mi tak samo jak na zdjeciu.Polecam

eliska_632000#

eliska_632000

2009-06-13 05:55:18

dokladnie ja tez dodalam pieczarki smazone i wyszly super kotleciki

weramera#

weramera

2009-06-12 20:03:42

Polecam dodac drobno pokrojonego mieska drobiowego lub zmielonego i posypac majerankiem lub rzezucha, super..

rfima#

rfima

2009-06-12 17:01:57

kotleciki takie sa bardzo smaczne rodzinka nimi często się zajada

!Joanna#

!Joanna

2009-06-09 15:32:35

Nie robiłam jeszcze tego typu klopsików, jednak często robię wegetariańskie klopsy oraz kuleczki (koftas)i zauważyłam, że najlepiej wychodzą, jak się je wyrabia rękami zwilżonymi oliwą i układa na papierze do pieczenia na blasze i wkłada do piekarnika, piekę je na dolnej pólce z termoobiegiem, po 15 minutach odwracam, wtedy sie nie rozpadają i nie 'opijają' się tak olejem

weramera#

weramera

2009-06-08 14:34:12

A ja dodalam pieczaski smazone i osudzone i nawet mi wyszly, byly bardzo smaczne..

!Stefka#

!Stefka

2009-05-16 16:55:05

Żeby się nie rozpadały musisz je dokładnie wyrobić rękami, a nie tylko przemieszac delikatnie łyżką. Jeśli nadal się rozpadają to dodaj bułki tartej i bedzie super!

!jagodka#

!jagodka

2009-05-15 19:25:40

musza być jajka mocno wystudzone..bo inaczej tez masa może być za rzadka i trzeba ratowac bułką...to ze się rozwalają jest częstym zdarzeniem..uczę się w szkole gastronomicznej i nigdy nikomu nie wyszło tak zeby nie pękły itp

!Paula#

!Paula

2009-05-11 16:57:41

Wlasnie zrobiela owe kotleciki....rowniez sprawily mi trudnosc,poniewaz zaczely sie rozpadac...o strasznie mi oliwa szczelala...ale kotleciki pyszne;P

!magda#

!magda

2009-04-25 17:13:37

Faktycznie bardzo dobre. Tylko miałam mały problem bo całkiem mi się rozpadały więc usmażenie ich sprawiło mi spory kłopot. A wam się nie rozpadały? Kurcze, może coś nie tak zrobiłam...

!Kaliope#

!Kaliope

2009-03-24 21:41:55

A ja ostatnio sprobowalam dac do panierki sezamu, bylo super polecam

elzbieta#

elzbieta

2009-03-14 22:52:56

Sa bardzo dobre

!edyta#

!edyta

2009-03-12 13:32:59

pyszne,ale pieczarki nie marynowane,musza byc surowe

!Frania#

!Frania

2009-03-04 11:29:54

Sa bardzo smaczne, polecam jeszcze dodac drobno posiekany czosnek...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne