Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kiełbaski w sosie pomidorowym

Dodany przez

Trishelle Trishelle

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-07-24

Wyświetlenia: 3701

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kiełbaski w sosie pomidorowym
Kiełbaski w sosie pomidorowym

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • kiełbaski śląskie 2 szt.
  • woda 1 szklanka
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • cebula 1 szt.
  • masło do smażenia 1 łyżka
  • maggi 0,5 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i smaż na maśle na złoty kolor. Następnie dodaj łyżkę mąki, mieszaj, aż zrobi się zasmażka. Dodaj wodę i przecier pomidorowy. Kiełbasę pokrój na plasterki, a potem na połówki. Przysmaż chwilkę na patelni. Połącz sos z kiełbasą i dopraw do smaku przyprawami.

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbaski w sosie pomidorowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne